вторник, 8 октомври 2013 г.

Коледна размяна на тагове - правила и записване

След като имаше толкова много желаещи, нямаше как да не избързам с този пост. Много се радва, че моята идея ви допадна толкова много! Аз се притеснявах, че това е нещо ново и нестандартно за вас и няма да ви допадне. Но с всички, които писаха коментари в блога и във Фб съм убедена, че ще стане една прекрасна и много весела размяна :)))

Ето, както обещах официално слагам начало на размяната!

Сега, да си дойдем на думата, малко правила и разяснения кое как ще стане. Може да ви се сторя досадна с тези правила, но за да е всички както си му е реда и всички да се забавляваме, не може и без правила. Всеки, който реши да се включи, трябва да е изчел правилата и да се съгласи да ги следва. Спокойно, правилата са много лесни :)

Какво представлява тази размяна? 
  Ще си разменяме тагове. Само че, вместо всеки да получава от един човек и да праща на един човек, всички пращат на домакинята, която в случая съм аз :) Аз ще събера всички тагове, ще ги разбъркам на случаен принцип и ще ви разпратя късметчетата. На пръв поглед ще си кажете много сложно изглежда. Но всъщност е много просто и забавно. Така не трябва да дебнете списъци с размени, да издирвате хора, на които да пращате и което е най-хубавото (поне за мен) може да се включите не с един, а с няколко тага и да получите толкова в замяна.

Какво се очаква от вас?

  •  Трябва да се запишете, не е задължително, защото няма никой да върна ( ^_^ ), но така ще имам ориентировачно  представа колко хора ще сме.
  • Задължително обаче е да направите между един и седем тага и да ми ги пратите до 30.11 Тук ще отворя една скоба, за да уточня, че имам предвид не до 30 да са пристигнали при мен, а най-късно на 30-ти да сте ги пуснали в пощата. Аз си оставям една седмица още, за да ги събера, да ги размеся, да го опаковам и да ви ги пратя. Освен това, ако се запишат повече хора ще вдигна и горната граница за тагове ;)
  • Таговете ще пращаме по БГ пощи, задължително препоръчани. Като към таговете моля да приложите и надписан плик или поне листче с точния ви адрес, за да мога по-лесно да ги разпратя обратно при вас.
  • Към пратката трябва да приложите и парички за обратното връщане, като това може да стане по един от следните начини:
  1. да сложите съответиня брой пощенски марки в пакетчето с таговете, което ще ми пратите. Моята пощальонка бе така любезна и каза, че няма проблем да пратим препоръчано писмо с марки, малко е по-сложно, но няма проблем. 
  2. да обявите при пращането стойността на пратката, при което трябва да заплатите 0,5 ст. и директно да сложите в плика парички.
  3. да ми пратите парите по PayPal, като които има желание да направи това да ми пише тук или на мейла, аз ще дам веднага необходимите данни
         Как да прецените колко марки/парички да пратите? Ориентировачно мога да ви кажа, че подобни пратки варират от 1,5 до към 1,8. Но ако искате да сте точни, може да влезете тук. това е калколатор на цените на Бг пощи, които може да ви даде доста точни сведения. 
  • Когато пратите вашите тагове е задължително да ми пишете, било то тук, на Фб профила ми или на пощата (milena_jordanova@abv.bg) един мейл "Пуснах таговете" и да приложите номера на препоръчаното писмо. Така ще избегнем загубени пратки :)


Тагчетата пращайте на адрес:

София, 1606
бул. Тотлебен 11
ет. 2, ап 2
Милена Йорданова

 Какво ви обещавам аз?


  • Ще събера всички тагове, ще ги разопаковам и размеся.
  • Ще направя клипче, за да може да видите всички тагове на куп и ако имам достатъчно време ще направя и снимки на всеки по отделно.
  • Ще опаковам всички тагчета прилежно, всяко в отделно пликче, към което ще сложа и малко етикетче с името/ника/блога/Фб на авторът (ако няма такова приложено от самия автор, аз ще измайсторя)
  • Ще разпратя таговете не по-късно от 10.12 или при първа възможност, след като съм получила и опаковала всичко.
  • Всички тагове ще пратя с препоръчано писмо по пощата, като в момента в който ги пратя ще пиша на всеки по отделно номера на пратката. Мой съвет е два-три дена след като ви пиша да идете да проверите за пратката си в пощенския си клон. Много често ми се случва известия да се губят и пратки да си седят и да ме чакат, пък аз да не подозирам дори.


Изисквания към тагчетата


  • Всяко тагче трябва да е с размер 8 на 16 см или близко до това.
  • Трябва да е Коледно, защото все пак размяната е Коледна :)
  • Трябва да украсите и задната страна на тага (не е нужно да е нещо специално, може да с дизайнерска хартия или печати, но не я оставяйте "празна" ).
  • Трябва да сложите панделка/дантела/канапче/рафия или нещо от този род.
  • И сега идва веселата и интересна част към тези тагове - всеки трябва да има поне едно джобче, без значение какъв размер и къде, в което да има поне две етикетчета. Размерът на етикетчетата също зависи изцяло от вас, като ако искате може на едно от тях да сложите името/ника/блога/Фейсбук профила си.


За повече разяснения може да прочетете в тази публикация.

Е, какво ще кажете? Харесва ли ви идеята? Ако да, ще очаквам вашите Коледни тагове, за тази интересна нова размяна, както казах не по-късно от 30.11 (все пак искам да пристигнат при вас преди празниците)

Гуш
Ем


Ето кой се записа до сега :)

Ем
Sophie
honey_bunny
Rosica Katreva
Stefka Kostova
Vesi
ici
smiles
tangenta
kami_bonbona
Силвия Стоянова
Nelly
Daniela Todorova
Maria Gancheva
Neli
Plamnito
skylife
Vania J-K
Kakichka Kat
Боряна Йорданова
Мария Христова
zara petkova
MaDe
shMe
Bo
D.Veselinova
Маги
Vili M.
Мария Христова
Vesi
Sоnia
Toni
Maria
Sneji Mladenova
Art With Heart


47 коментара:

  1. Аз официално заявявам, че ще участвам, ако трябва още някъде да го напиша, само кажи къде, ще го направя. Ще се наложи да пращам от чужбина, нямам намерение да слагам вътре в плика пари, а и бг марки няма от къде да взема, затова ще ти преведа парите по PayPal. Единствено може би ще трябва да ми го изпратиш малко по-късно от 10ти, за да мога да ида лично да си взема от пощата писмото, не знам колко време го пазят, а и до коя дата работят пощите...аз пристигам броени дни преди Коледа...но хайде, като се стигне до пращането, пак ще си пишем. Едно не мога да си представя- етикетчето с нашите данни, което е желателно да си изработим, за да го сложиш в плика- ако направя 5 тага за всеки таг отделно етикетче нали и то нещо подобно на умален вид ATC ли трябва да представлява, нещо не мога да си го представя?...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма нужда никъде другаде да се записваш, спокойно!
      За пращането, ще говорим като се стигне до там. Принципно пощите пазят до 20 дена нещата, така че имаш време. А може и просто да ги пратим до някой тук или дори да ги оставя в магазина при Рали и изобщо да не се разправяш. Така че има много опции ;)
      За етикетчеата - гледай клипчето ;) Иначе да, хубаво е за всяко тагче да направиш отделно еткиетче тип визитка и веднага казвам защо. Аз ще съм тази дето ще праща всички тагове на всички. ти правиш, примерно 5 тага и получаваш 5 тага, но ги получаваш от мен. Те ще са на 5 различки крафтърки, ако не са по някакъв начин надписани иди че разбери кое тагче на кой е. Ако не направите такива, тоест не си ги надпишете, аз ще ги надпиша преди да ги пратя. Така всеки ще зане от кого е получил всяко едно тагче :)

      Гуш
      Ем

      Изтриване
    2. Да, за етикетите така предположих. За изпращането- няма да ми помогне да го оставиш на Рали, аз вече нямам общо в София, прибирам се при родителите ми в Пловдив всеки път, така че евентуално на тях, макар че не ми се ще да ги ангажирам с разходки до пощата, ама хайде ще го обсъждаме пак по-нататък. Поздрави!

      Изтриване
  2. Пу, съм тук! :) Ем, няма човек, който да ни мотивира и зарибява колкото теб с твоите оригинални идеи и интересни игри! <3 Обещай да продължаваш да си толкова креативна, вдъхновена и инициативна винаги, доколкото ти позволява свободното време. :) :-* Правилата са супер! Единственото, което ще ме затрудни много, е размерът на тага. Не знам с какво ще запълня 128 кв.см. Това са си 2 картички! Но и с това ще се преборя. :) Успех и на добър час! :)
    P.S.: Харесва ми, че си избрала степени на 2-ката за размери на тага. <3 :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, мерси, мила! пълниш ми душата с такива думи!!! Дано да имам все така време, никога няма да спирам с тези игри. Толкова ми харесва и така се вълнувам и забавлявам с тях!
      Това с 128-те кв. см изобщо няма да те затрудни, искам да ти кажа. Не е нужно задната част да е като картичка украсена, може просто да залепиш отгоре една красива дизайнерска хартия и готово ;) Не ми се искаше задната част да е "празна" и за това сложих такова изискване. Едното тагче, което правя сега, даже, задната част изглежда като украсена вътрешна част на картичка - така получателят му ще може да си запише нещо красиво там или да сложи снимка :)
      Относно размера - стори ми се удобен, а и е близко до стандартния таг номер 8, така че ще е лесно за хората, които ще ползват готови основи.

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  3. Цоп с двата крака... Накъде без Росалинда... А и мислено се подготвях за някаква размяна още преди месеци, когато идеите бяха в зародиш. Ем, имам едно предложение. Не знам до колко е подходящо, но го казвам веднага. Ако някъде се събират и срещат по-често момичетата, може да си обединят пратката към теб. Правилата са си правила, те се спазват, но може в малък пакет да съберат накуп тагове, всеки запечатан и т.н. и да получиш една пратка. Само идея е това... Аз си пожелавам време, за да направя не само един таг .... :)))) Приятно творене, момичета! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За сбирките и срещите съм напълно за. За мен също ще е по-лесно ако получа един пакет, не три. После само трябва да се разберът девойките дали искат на всяка по отделно да пращам тагчетата или да ги пратя на една от групата и те пак да се разберат да се видят. За мен няма никаков значение. Единственото, което трябва да се съобрази в този случай са паричките за обратното връщане и това е :)
      А за времето, какво да ти кажа, аз нямам никакво време и пак някак намирам кога да седна, защото ми доставя толкова много удоволствие!

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  4. И аз милички слънчица съм тук и ще участвам. По мое лично мнение 7 бр като таван е съвсем, съвсем достатъчно, за да не натоварваме и без това не леката задача на Ем. Скъпа, Ем радвам ти се ужасно много за безпирните идеи и безкрайната енергия и хъс, с които се захващаш за всяко начинание! Пожелавам ти много късмет и успешно завършване на всяко ново нещо!

    ОтговорИзтриване
  5. Ето ме и мен. Съъбудих се с една страхотна новина. Не знам дали ще ми повярваш, но докато четях правилата и си помислих, колко як ще стане ако сложим и джобче. Прелиссвам и ти си го писала. Хахаха зарибителка страшна си ти :))) тук съм с двата крака и като нашата скъпа Росалинда също се моля за време за да направя повечко :)))
    Страшна си Ем :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, нали знаеш, то от албумите само джобчета са ми в главата хахахахаха Явно албумите така действат на човек, че на всичко иска да сложи джобче!

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  6. Еха, много вълнуващо звучи, започнах да мисля какви ще ги правя още докато четях правилата! Веднага ме грабнаха, чудесно предизвикателство!

    ОтговорИзтриване
  7. Хайде и аз да се цопна...то при такава ентусиазирана домакиня няма как да не е забавно. Макар, че със сигурност няма да мога да го докарам на количество - един...най-много два да успея да спретна. Но с вас предколедната треска ще ми е много по-приятна ...в това съм убедена! Иначе бих предпочела да почерпя Ем едно кафенце преди 30.11 и да и дам таговете и паричките лично...но в случай, че не и е възможно си избирам втория вариант с обявяването на стойността на пратката. Поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ама разбира се, че може да се видим! Аз даже си мислех, нали ме натовариха с организацията на софийските срещи да спретна една срещичка примерно на 24-ти ноември и там, който иска да ми донесе направо таговете си. И после естествено още една предколедна среща, за да мога да си получите таговете на живо. Какво ще кажете?

      Изтриване
    2. Естествено, че съм ЗА...много ясно ;))))

      Изтриване
    3. Пу, и аз съм ЗА предколедната среща за получаване на таговете! :) За предаване на таговете няма да мога да дойда. Пристигам на 15.12 в София. Ще ги пратя по пощата и ще платя по PayPal, защото съм в същата ситуация като Софи. :) <3
      Даже теглене на живо би било още по-вълнуващо, но не искам да ощетявам хората, които няма могат да присъстват... Домакинята решава. <3 :)

      Изтриване
    4. Теглене на живо ще е по-сложно и досадно, защото аз смятам да ползвам рандомизатор за целта. Иначе ще ви размесвам с часове :)
      Иначе ако ще идваш на предколедната среща направо няма нужда да пращаш парички :)

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  8. И аз съм на линия. Ем, умееш да вдъхновяваш всяко начинание, а аз явно лесно паля.
    Имам едно питане. Ако направим повече тагове, трябва ли за всеки да пращаме пари за изпращане или после ще получим наведнъж всички ответни и ще е достатъчна една такса?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дори да направиш 7 и съответно да трябва да получиш 7, просто ги опаковам на едно и ги пращам на куп. Именно за това всички тагове трябва да са при мен в срок, за да мога да ги размеся и на куп да ви ги пратя :)

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  9. Бройте ме и мен :))) Да знаете че интернета ми се прецака, но се опитам да съм в час! Поздрави Ем , страхотна както винаги :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз за това съм голям фен на този тип размяна, няма нужда да дебнеш списъци или да дириш разни хора. Стига само сега да си препишеш адреса ми, да си драснеш изискванията на тага и да запомниш срока за изпращане. От там на сетне нет не ти трябва и не си толкова зависима от него. Може изобщо да не влизаш повече, да кажем примерно че нямаш нет или време. Само пращаш таговете си и от там аз поемам нещата и ти пращам обратно това, което ти се е паднало. Толкова е лесно :)

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  10. Току що изпратих албумчето и ето ново предизвикателство :) С огромно удоволствие се включвам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Хайде и аз ще се запиша. Обаче имам питане - туй 8х16 изглежда много странно за таг....едно такова тънко и дълго...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доста дълго май :D Вероятно това би трябвало да са максималните размери , заради плика в който ще се слагат, поне аз така предполагам :) Нека Ем пак да каже дали са задължителни, или просто това е мах като размер

      Изтриване
    2. Хора, тези размери са приблизителни. Може да го направите както ви е удобно. Стават дълги и тънки, но това е стандартният размер на таг. Ако примерно, си купите готови основи за таг, тези, които са означени каро номер 8, са точно този размер. Но пак казвам, ако ви се струва много несъразмерен, винаги може да си го прийначите до нещо, което повече да ви харесва :)

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  12. Ем, виждам че си взела присърце влошеното състояние на БГ пощи :) и се грижиш за служителите им ( ха-ха-ха). Ще взема и аз така, коледно, от добро сърце да им създам работа като се включа в размяната. Не съм сигурна, че ще го докарам до повече от едно, но ще е от сърце :)
    Колкото до срещата на 24.11 - виждам само един проблем. Ще трябва да ми носите картичка, че имам имен ден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Идеално, значи! Таман още един повод да се съберем :) Стига да нямаш нищо против да си изкараш празника с нас ;) Принщипно щях да предложа съботата, но тогава може да имам лекции и за по-сигурно дадох като идея неделята.

      Изтриване
  13. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  14. Ами - аз лично започнах снощи, но го направих 16х9...малко по- съразмерно ми се видя...

    ОтговорИзтриване
  15. И аз, и аз... Голяма веселба ще бъде...!

    ОтговорИзтриване
  16. ЕМче, "безпощадно" такова...как да устои човек?!? :)
    За друго може и да не намеря време, но ти май можеш да ме накараш да си открадна за това :).Брой и мен...поне с един.
    Поздрави и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее, щом и теб зарибих, значи идеята наистина е добра! Радвам се, че ще се включиш :)))

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  17. Aaaз, закъсняях, ужаасно заакъсняях... :)
    Обаче се записвам с поне едно тагче - нце. Добре че си ти, Ем, да стимулираш и спящите мечки като мен. Благодаря за оригиналната идея и нова чудесна инициатива :)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво си закъсняла и ти!!! Таман си на време :)))

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  18. Ето ме и мен! Този път навреме, надявам се :)...
    Имаме нужда някой да ни организира такива хубавинки! :)))
    Браво, Ем!

    ОтговорИзтриване
  19. И аз бих искала да се запиша. Само имам две въпросчета.
    Едното тагче разбрах, че може да има надпис, но не разбрах, второто задължително ли трябва да бъде празно? И вторият ми въпрос - паричките, които ще ти пратим, трябва да бъдат за една пратка, или за съответния брой на тагове, които пращаме (дано ми се разбира въпроса) ? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Второто етикетче може да оставите празно или да напишете пожелание за получателя, това си зависи от вас :)
      Много добре си се разбира въпросът и отговорът е - само за една пратка, разбира се :)))) Ще събера и опаковам таговете, които са за всяка от вас по отделно, но всички ще са в една пратка. Така и за вас и за мен ще е по-лесно :)

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  20. И аз тук. Как щях да изпусна да се запиша.

    ОтговорИзтриване
  21. Записвам се поне с един брой, пък ако успея и повече :))).

    ОтговорИзтриване
  22. И аз искам и аз искам :)
    Много ми харесва идеята, Ем и не само тя :)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  23. И аз бих искала да се запиша в размяната на тагове! Чудесна идея:-)

    ОтговорИзтриване
  24. Казват, че винаги има първи път. Е, искам за първи път и аз да се запиша за предизвикателство:) Наистина идеята много ми хареса, темата- също.

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, за всичко си има първи път и много се радвам, че ще е с нас :)
      Пък то обикновено престрашиш ли се веднъж после няма спирка и веселбата тече :))))

      Гуш
      Ем

      Изтриване
  25. Ем, много се чудех дали ще мога да се включа, но се навих току що и взех решение, че ще участвам. Имам цял месец все ще намеря време поне за 1 таг :)

    ОтговорИзтриване