петък, 9 октомври 2015 г.

Скрапбук албум от два листа дизайнерска хартия

Привет!

Тази седмица сме болни цялото семейство. Тръшнал ни е някакъв гаден вирус и всички кашляме, кихаме и се влачим като парцали. Малката си е в къщи. Няма да ходи две седмици на градина, по докторско предписание, за да се оправи и да се закрепи. Аз уж го карам най-леко. С други думи - страхотно съм болна, но понеже луд умора няма, не се спирам и привидно изглежда, че съм по-добре от останалите. Бях замислила за тази седмица едно клипче и просто нямаше как да не го довърша, нищо че подкашлям и съм отпаднала. Та ще трябва да ме извините, че гласът ми е пресипнал и говоря на нос, но мисля, че все пак се разбира :)

В днешното клипче ще ви покажа как да си спретнете албумче като ползвате само два листа дизайнерска хартия. Да, не се шегувам! За тялото на това албумче ще ви трябват само два лисата 12х12 инча дизайнерска хартия. Звучи невероятно, но ще се изненадате колко красиво, лесно и бързо стават тези албумчета. Разбира се, двата листа съвсем не изчерпват декорациите, с които може да кичите тези албумчета, но това ще видите по-подробно в клипчето. Аз толкова ги харесах, че на бързо спретнах две. Истината е, че ако не правите много натрупана декорация и не сте като мен да избирате по три часа кои точно две хартии да ползвате, това албумче става буквално за 10 минути. Тук е момента да отбележа - това, че клипчето е 20 минути се дължи единствено на факта, че аз обичам да бърборя без спир! Ако гледате внимателно ще видите, че самата кострукция на албумчето ми отне малко под 9 минути. Забележително, нали? Албумче за 8 минути. Е, после допълнителната декорация ми отне 30 минути (нещо, което реших да ви спестя, за да не ви отегчавам прекалено), но дори така крайният резултата беше едно албумче за 10 снимки. Като се има предвид, че аз обикновено за 40 минути само правя тялото на албумите, бих казала, че е доста бързичък проект. Бях супер доволна от крайния резултат, надявам се, че и на вас ще допадне!



Ето и снимки на двете завършени албумчета. Първо ще ви покажа албумчето на малкият Емо. Надявам се, че ще хареса на Джиджи (мила, ще си го получиш на 31-ви ;) ) и ще го видя напълнено със сладки снимки. Заглавието направих на Word, като специално използвах по-дебел шрифт за името, за да мога след това да го подчертая с блясък. Ползвах Diamond брокатено лепило.




Вътре страничките оставих по-изчистени, като сложих само по една сладка животинка и място за снимка. 





Понеже един от най-често задаваните ми въпроси е "А кой шаблон си ползвала тук?" реших този път да ви направя списъче с шаблоните, с които декорирах албумчетата си. За албумчето на Емо ползвах:
а за бордюр ползвах  този бордюрен пънч на DP Craft

Албумчето за разходката ни в зоологическата градина доста накичих. Намерих тези прекрасни цветя на Прима, които бяха идеално пасваха на тюркоазените хартии и се развихрих. 


А за да им придам още повече блясък сложих малко по връхчетата на листенцата им. 


Вътре, първо налепих снимките. Когато имате разпечатани снимки, моят съвет е винаги първо да лепите тях и да разполагате декорацията наоколо. Така не рискувате да се загуби фокусът от снимките, които винаги трябва да са основен акцент на страницата. 






Тук използвах следните шаблони: 
а за бордюр ползвах  този бордюрен пънч на DP Craft



Ще се радвам на вашите отзиви и коментари. Какво мислите за тези албумчета? Допадна ли ви идеята? Ще пробвате ли да ги направите? Аз лично, мисля, че тези албумчета биха станали страхотен подарък за Коледа и непременно ще спретна няколко. Ще очаквам да видя и вашите албумчета, които както знаете може да споделяте във Фб групата ни :)

2 коментара:

  1. Много лесни и сладички албумчета, Ем! Хартийте наистина са страхотни, а спомена от разходката ви си е намерил чудесен дом! Благодаря за споделеното клипче - непременно ще опитам и ще споделя! <3

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни са и двете албумчета! Може ли да ми кажете рамката от албума с разходката от къде сте я взели? :)

    ОтговорИзтриване