сряда, 1 януари 2014 г.

Нова година, нова размяна

Честита нова година!
Нека за всички тя бъде много успешна, много красива и разбира се изпълнена с много радост и майсторене!

Началото на новата година ми се стори много подходящо за начало на новата ни размяна. Поради големият интерес към Коледната ни размяна, нямаше как да не направя и една пролетна :) Ще си кажете, то още зимата не е минала, тя вече за пролет мисли. Но като погледнете изобщо не остава много време. А ми се иска да ви дам достатъчно време, за да може да творите на спокойствие. Пролетта е толкова прекрасен сезон и винаги ме зарежда с положителна емоция, за това реших да направя пролетна размяна, която да свършва така, че да може да си получите таговете преди Великденските празници. След като имахме Коледна размяна ми се стори уместно да имаме и Великденска :))) И така, без да овъртам повече ето я и нея:

На пролет с песен - Великденска размяна на тагове

Вие си знаете правилата, но все пак нека опресним нещата.

Какво представлява тази размяна? 
  Ще си разменяме тагове. Само че, вместо всеки да получава от един човек и да праща на един човек, всички пращат на домакинята, която в случая съм аз :) Аз ще събера всички тагове, ще ги разбъркам на случаен принцип и ще ви разпратя късметчетата. На пръв поглед ще си кажете много сложно изглежда. Но всъщност е много просто и забавно, както ще потвърдят и хората, които се включиха в първата размяна. Така не трябва да дебнете списъци с размени, да издирвате хора, на които да пращате и което е най-хубавото (поне за мен) може да се включите не с един, а с няколко тага и да получите толкова в замяна.

Какво се очаква от вас?

  •  Може да се запишете, но това е изцяло пожелателно. Накрая важното е да пратите тагчетата в срок. 
  • Задължително обаче е да направите между един и седем тага и да ми ги пратите до 29.03 Тоест най-късно на 29-ти тагчетата ти трябва да попаднат в пощата. Аз си оставям две седмици още, за да ги събера, да ги размеся, да го опаковам и да ви ги пратя. Така ще са при вас точно преди Цветница. 
  • Таговете ще пращаме по БГ пощи, задължително препоръчани. Подчертавам препоръчани, защото така е сигурно, че ще пристигнат при мен. Като към таговете моля да приложите и надписан плик или поне листче с точния ви адрес и трите имена, за да мога по-лесно да ги разпратя обратно при вас.
  • Към пратката трябва да приложите и парички за обратното връщане, като това може да стане по един от следните начини:
  1. да сложите съответиня брой пощенски марки в пакетчето с таговете, което ще ми пратите. Моята пощальонка бе така любезна и каза, че няма проблем да пратим препоръчано писмо с марки, малко е по-сложно, но няма проблем. 
  2. да обявите при пращането стойността на пратката, при което трябва да заплатите 0,5 ст. и директно да сложите в плика парички.
  3. да ми пратите парите по PayPal, като които има желание да направи това да ми пише тук или на мейла, аз ще дам веднага необходимите данни
         Как да прецените колко марки/парички да пратите? Ориентировачно мога да ви кажа, че подобни пратки варират от 1,5 до към 1,8. 
  • Когато пратите вашите тагове е задължително да ми пишете, било то тук, на Фб профила ми или на пощата (milena_jordanova@abv.bg) един мейл "Пуснах таговете" и да приложите номера на препоръчаното писмо. Така ще избегнем загубени пратки и аз ще знам кога да очаквам съответната пратка :)


Тагчетата пращайте на адрес:

София, 1606
бул. Тотлебен 11, ет. 2, ап 2
Милена Красимирова Йорданова

 Какво ви обещавам аз?


  • Ще събера всички тагове, ще ги разопаковам и размеся.
  • Ще направя клипче, за да може да видите всички тагове на куп 
  • Ще опаковам всички тагчета прилежно
  • Ще разпратя таговете при първа възможност, след като съм получила и опаковала всичко.
  • Всички тагове ще пратя с препоръчано писмо по пощата, като в момента в който ги пратя ще пиша на всеки по отделно номера на пратката. Мой съвет е два-три дена след като ви пиша да идете да проверите за пратката си в пощенския си клон. Много често ми се случва известия да се губят и пратки да си седят и да ме чакат, пък аз да не подозирам дори.


Изисквания към тагчетата


  • Всяко тагче трябва да е с размер 8 на 16 см или близко до това.
  • Трябва да е пролетно или Великденско, защото все пак размяната е Великденска :)
  • Трябва да украсите и задната страна на тага (не е нужно да е нещо специално, може да с дизайнерска хартия или печати, но не я оставяйте "празна" ).
  • Трябва да сложите панделка/дантела/канапче/рафия или нещо от този род.
  • Трябва да има задължително цвете (било то печат, ръчно правено или готово) и/или някакъв музикален елемент (може да е птичка, нота или пък пеещо момиче)
  • И накрая трябва да приложите поне едно допълнително етикетче на което да пишете името/ника и блока или Фб страничката си, за да знае получателят кой е авторът на тага. Този път не е нужно да има джобче, етикетчето може да е само завързано за тага или да е скрито под някое капаче. Разбира се, ако ви е по-лесно може да направите джобче и в него да сложите етикетчето си. Този път важното е етикетчето, което ще е нещо като АТС, за да не се чудите после кой какво е пратил и направил :) 
Имате много време, така че ще очаквам вашите творения с нетърпение!
Приятно забавление от мен
Ем


12 коментара:

  1. Честита Нова 2014 Година, Ем :)
    Нека всяка твоя мечта стане реалност!
    Нека всяко отправено пожелание се сбъдне!
    Нека всичко най-свято да те застигне!
    С радост ще се включа.

    ОтговорИзтриване
  2. За много години! Ем, пак прекрасна инициатива, пропуснах Коледната, но сега се записвам :)
    Спорна нова 2014година!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита нова година, Ем! Да е весела и мирна за теб и семейството ти! Записвам се!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита нова година, Ем! Здраве и сбъднати мечти за милото ти семейство! Прегръщам те силно за инициативите!

    ОтговорИзтриване
  5. За много години и все така весело, креативно и различно да е при теб! Записвам се с огромно удоволствие! Вече ми се завъртяха няколко идеи...размечтах се за пролет :)

    ОтговорИзтриване
  6. Честита нова година! Хич не се помотваш ти :-) Да се запиша и тук за всеки случай :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Отново чудесна инициятива Ем.Браво!Дано този път да успея да се включа.
    За много години! Желая ти много здраве, щастие и успехи.Нека да е спорна, мирна и благодатна.Да е изпълнена с много творческо вдъхновение и осъществени мечти и проекти.Прегръдкииииииииииии:)))))))))))

    ОтговорИзтриване
  8. Естествено, че ще се запиша и в тази чудна инициатива :) В най-скоро време запрятам ръкави и започвам :)))))))))

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно Ем,за тази размяна имам достатъчно време така,че се включвам!:)

    ОтговорИзтриване
  10. ЧНГ 2014! Все така неуморна в забавленията бъди-))Все така вдъхновена и вдъхновяваща елшичка-)) С Радост ще се включа в тази размяна на тагове- брой и мен! Поздави Пепи

    ОтговорИзтриване
  11. За много години и от мен, Ем! При толкова приятна коледна размяна, сега определено също ще се включа!

    ОтговорИзтриване
  12. ЧНГ и от мен! Бъдете живи и здрави и ти и цялото семейство!Страхотна си Ем!И аз се записвам.

    ОтговорИзтриване