вторник, 20 април 2010 г.

Бебешко шише


Не, това не е биберон, а бутилка с вино. Само че не е за бебето, а за родителите му. Ще си кажете, че е малко странно, но нека обясня.

Цялата работа е такава. В шопския край има един такъв обичай, според който тъстът и тъщата или свекърът и свекървата (в днешните модерни времена тази роля понякога се изземва от кумовете по желание) подаряват на младоженците три опаковани бутилки вино. Едната е опакована в златно, другата - в сребърно, а третата в розово и синьо. И както се досещате първата се товаря на сребърната сватба, втората - на златната, а последната - когато се роди първото детенце.
Аз съм правила доста такива шишета и все по тройки, но този път реших да направя само една, вдъхновена то предизвикателството, което ни отправи Гери в "Двете елши". Освен това при нас празните бутилки вино са голям кът. Нито аз, нито мъж ми, нито моята бъдеща свекърва пием и те си остават пълни да залежават по шкафовете. Та едвам успях да изнамеря тази, за да я опаковам.
Доста си поиграх с панделката, но мисля че се получи много добре.


4 коментара:

  1. Наистина се е получила много добре. Харесах я още първия път като я видях. Правиш не само красиви картички, но и други прекрасни и интересни неща :).

    ОтговорИзтриване
  2. Не добре, а много добре се е получила, супер сладурски на цвят хартия и панделки, толкова са бебешки :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна е, Ем :). Прекрасни декорации изработваш.

    ОтговорИзтриване