вторник, 26 ноември 2013 г.

Коледни тагове 4 и 5

Май трябваше да внимавам какво си пожелавам вчера, че като гледам тая виелица на вън.... Но пък е толкова красиво! Някак съвсем му става Коледно на човека като види навалял сняг. Или поне при мен е така. Та в духа на Коледното чувство бързам да ви покажа двата тага, които завърших днес сутринта. Знам, че много се забавих с тях, надявах се по-скоро да са готови, но имах един много голям проект (очаквайте скоро), който ми изяждаше и без това оскъдното свободно време. Но ето, че накрая и таговете станаха готови и то точно на време, защото остават само 4 дена до края на размяната. Кога се мина това време?!

Таг номер 4 е всъщтност три така в едно. Преди време пуснах едно вдъхновение в групата за подобен тип таг, макар че там бяха направили тагът от едно дълго парче картон, нагънато на секции. Е моят таг е три отделни части, свързани с панделка. Направих го от мукава, за да е по-стабилен, когато седи разгънат. Голяма играчка падна с този таг, защото всеки панел трябваше да облека по отделно, да направя фона с дистрес мастила, след което да го ембосна, а накрая и да го декорирам. Но пък мисля, че стана много хубав таг!
Всички ръбчета минах с "новата" си пудра. Нали занете, че тази година на мода са онези много интересни шаби шик пудри, които правят ефект сняг? Много исках да си взема тази която е бяла със златно, но разбира се на всякъде беше изчерпана. Е, аз не се оставям такива дребни работи като изчерпани количества да ме спират. Хванах си бялата пудра, взех една стара златна пудра, която е с една идея по-едни частици и като за десерт добавих малко то новата си брокатена пудра. Смеската се оказа доста успешна и смея да твърдя, че ефектът хич не е лош. Е, с другата определено щеше да стане по-чънки, ако мога така да се изразя, защото тя е доста по-едра, но и така ми харесва.За средния панел с борчетата дължа благодарност на Ванчето, която ми наряза елхички.Толкова добре ми дойдоха тия елхички с еленчетата и се оказаха идеални за джобче.Задните страни на таговете оставих празни, така който получи този таг може да сложи снимки там и да го остави да краси някое бюро или маса.


Минаваме на таг номер 5. Много си го обичам този таг, главно защото използвахедин от любимите си цветове дистрес - кадифето. Тооолкова ми хареса тази нежна розово и бяло комбинация! Да, не са традиционните Коледни цветове, но пък стана много нежно.


Тука фонът направих за време, така и така бях загряла след предния таг, но играчката дойде с Коледната играчка. Много се чудих как да я направя, за да е по-интересна. И накрая се сетих за една техника, която случайно открих, докато си експериментирах. Това е комбинация от обикновена ембосинг пудра и UTEE. Слагате два слоя ембосинг пудра, в моя случай бяла, а после два слоя UTEE. Понеже UTEE е по-едра тя буквално вдига леката бяла пудра и започва да я движи из повърхността. Много интересно се получава, поне според мен. Като свърших с ембосинга, разбира се сложих орнамента във фризера да се напука подобаващо. После продалжихме с надписа. Нали знаете, че нямам машина? За това от време на време се примолвам на някой да ми изреже нещо или пък си нарязвам малко елементчета като съм в магазинчето и момичетата нямат много работа. Хубаво де, но аз си ги нарязвам от каквито парчета хартия или картон имам. Хем гледам да са по-универсални, ама няма как да налучкам всеки път какво ще ми трябва. Та нарязала съм си аз орнаментчета в прекрасен пясъчен цвят. И сега какво да го правя този пясъчен надпис на бяло-розовата ми комбинация. Ами извадих акрилните боички и го оцветих. А след това за разкош сложих един пласт от безцветната кракъл боя. Идеално!Гръбчето е съвсем изчистено. Сложих само едно дантелено джобче и една снежинка за малко контраст.


Е, надявам се таговете ви харесаха и се надявам, че ще харесат и на бъдещите си притежателки. А ако все още не сте се включили, побързайте, защото повярвайте ми всички тагове са разкошни! Момичетата и почетният ни младеж много са се старали, така че си заслужава да се включите в размяната.

Толкова то мен! Дано успея да направя и таг номер 6, за да си изпълня заветната бройка (ако се чудите защо 6, а не 7 ще видите по-натам че си имам много добра причина ;) )

Гуш
Ем

3 коментара: