четвъртък, 6 декември 2012 г.

Малкото лисиче

Здравейте, мили приятели!

Днес ще ви покажа една картичка с два от най-любимите ми печати, а именно Sleeping Fox и  Designer Woodgrain. Това са два много специфични печата, но аз съм просто влюбена в тях! Още в момента, в който ги видях знаех, че ще си ги взема :)




Отново продължавам с полезните съвети. Днес ще ви разкажа малко за натрошеното кадифе. Един страхотен продукт, който горещо ви препоръчвам! Днес моето лисиче направих със смеска от два цвята натрошено кадифе, смесени с брокат. Специално заради него си взех оранжево, за да мога да го смеся със червеното, което имах и да получа този цвят, който според мен е идеален за лисиче.  Ако до сега не сте работили с натрошено кадифе, може да изгледате това клипче, в което са показани основните неща, които трябва да знаете и начина на работа с кадифето.



А ето и няколко допълнителни съвета, които мисля, че ще са ви от полза.

  • винаги е добре предварително да оцветите частите, който ще направите кадифени. Използвайте цвят близък до цвета на кадифето, но не е нужно да се стараете и да правите светлосенки, защото те ще се изгубят. Така, освен че ще засилите цвета на кадифето, ще постигнете по-добри резултати, защото дори някъде лепилото да не е хванало, няма да седи като бяло петно. 
  • когато правите малки участъци е добре да слагате много фин пласт лепило, за да си личат добре контурите, след като поставите кадифето
  • когато искате кадифето да е на по-фин слой, или правите малко детайли, много добър ефект може да постигнете с безцветен лак за нокти. Но имайте предвид, че лакът изсъхва много бързо
  • ако видите, че кадифето е на бучки, преди да го нанесете на проекта си, го раздробете с пръсти
Това е за сега от мен :) Надявам се да съм ви била полезна и да пробвате този уникален продукт! 
За финал ще включа тази картичка в няколко предизвикателства:
Artistic Inspirations
Crafty Bloggers Network 
Crafty Boots 
The Crazy Challenge
There's Magic in the Air

Лека и спокойна вечер от мен
Ем

3 коментара:

  1. Your sleeping fox card is lovely. Thank you for sharing your work with all of us at Crafty Boots Challenges.

    Dione

    ОтговорИзтриване
  2. Absolutely stunning , love the image , Thanks for sharing at artistic inspirations hugs trisha x dt

    ОтговорИзтриване
  3. How very pretty - wow! And, thank you for joining us at There's Magic in the Air!

    ОтговорИзтриване