неделя, 9 октомври 2011 г.

Есен

Много се старах за тази картичка... и много дълго време я правих! Аз обикновено винаги правя картичките си с часове, защото обичам да изпипвам всеки един детайл и седя и като типична Близнаци се чудя по сума ти време за всяко мъничко нещо. Но тази картичка... нея я правих две седмици!

Дори не мога да ви кажа защо ми отне толкова много време. имах прекрасната идея в главата си и знаех какво точно искам и как да го направя и въпреки това работих толкова много по тази картичка. Може би защото исках наистина всичко да е ПЕРФЕКТНО! Седем пъти правих фона, докато стане хем старинен, хем да изглежда като текстил, хем да си личи дизайна на печата. А преди това го правих още два пъти на различен цвят картон, за да преценя кое ще отива най-много. Кракъл боята също малко ме измъчи, да не говорим, че тя самата за да изсъхне й трябва една нощ, но там поне се справих на втория опит. После се захванах с основното изображение. За него специално благодаря на Ели! Тя беше така добричка да ми услужи с този печат и аз си напечатах три картинки. Едната веднага замина, след като не ми се получи добре дистресването. Втората още си я пазя, защото тя е на грешен цвят основа, просто нямаше да ми отива на вече направения фон. И оставаше само третата картичка. Хубавото е, че дистреса се получи чудесно, точно като го исках. И какво мислите стана... Тръгнах аз да правя стъкления ефект с UTEE-то и пукнатините ми не се получиха където ги исках. Хайде разтапяй на ново, прави нови слоеве и пак във фризера. Хубаво, този път станаха идеални, точно където ги исках... но толкова големи, че едно парче се отчупи. Естествено нагрях пудрата отново, тя се разтопи, аз сложих още два слоя и най-накрая на третия път стана прекрасно!

Всичкото това можеше да стане и за два-три дена, ако работех по цял ден. Естествено, работа си имах повече от достатъчно както в къщи така и в магазинчето и за този проект си открадвах от време на време по част-два.
И след всичко това ще си кажете, защо се мъчи толкова? Тя и в началото щеше да изглежда добре и с пукнатини на друго място и ембосинг на гладък картон, което щеше да си се получи от рас перфектно. Защо толкова се мъчих? Ами защото тази картичка ми беше поръчка за един много специален човек. Реших, че е много подходящо, след като съвсем скоро след повода, за който беше предназначена, да я направя за предизвикателството измислено специално от крайния и получател. И сигурно вече не е тайна за никой, картичката беше предназначена за РД-то на Рали. Нашите мъже, понеже сме приятелски семейства и си се знаем, имат вече такъв навик - моя мъж поръчва на Рали картички за мен, а нейният мъж поръчва на мен картички предназначени за нея. Та когато Дани ме помоли за картичка веднага разбрах, че това трябва да е нещо наистина специално и наистина перфектно! Вложих много душа, много емоции и много усилие и накрая се получи една страхотна картичка, която всички харесаха и аз бях толкова щастлива! Най-голямата оценка е когато човека, за когото е предназначена картичката я хареса истински.

Вие вече сигурно сте видели картичката в новото ни предизвикателство, но ето я и тук.


Лека и спокойна вечер от мен
Ем

6 коментара:

  1. Картичката се е получила перфектна. Заслужавало си е всичкото старание. Ефектът на счупено стъкло е станал супер и мисля, че повечето слоеве пудра са направили картинката по-ефектна и изпъкваща.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна картичка,справила си се прекрасно.

    ОтговорИзтриване
  3. "На живо" вероятно е още по-въздействаща.. наистина много специална картичка :)

    ОтговорИзтриване
  4. Прелестна и с невероятни ефекти, всяка отделена секунда и повтарянето на някои от техниките си е заслужавало! Една наистина много хубава и специална картичка!

    ОтговорИзтриване
  5. Емчо картичката е станала един път:))))Много ми харесва как си направила фона и картинката:)))Всичко е невероятно красиво и точно в стила ,който Рали харесва и сигурно е била смаяна:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Понеже съм я виждала и на живо, искам специално да те поздравя, защото картичката е наистина перфектна!
    Впрочем, тук е мястото да кажа,че винаги съм се учудвала, как твоите картички, изглеждат толкова...прости за направа, а всъщност, са така до съвършенство изпипани,че човек може да се заблуди,че би могъл да направи съвсем същите, но..със сигурност, ако опита ще установи,че резултата изобщо не може да бъде постигнат толкова лесно..
    Възхищавам се на този ти талант и следя всяка твоя картичка с много голям интерес!
    Изобщо не се съмнявам,че точно тази картичка е очаровала и Гери..Съвършена е!

    ОтговорИзтриване