четвъртък, 3 март 2011 г.

Подаръче!

Последните две седмици съм все болна, карам тежкия грип дето върлува в момента и може би ще го влача още една седмица. Та нито ми дават да излизам, нито имам чак толкова много сили, а и нали времето е толкова лошо, че сигурно само да си подам нослето навън и пак ще кача температура. и естествено всичките ми приятелки се опитваха да ми втълпят да гледам от добрата страна на нещата - че така поне си почивам и имам време за хобито си. Ама хич не са прави. Този грип толкова изтощава, че просто не ти остават сили и желание да се занимаваш с каквото и да било и въпреки че сега имам толкова много време не съм направила и една картичка, освен за предизвикателствата.
И понеже не съм излизала, не бях ходила и до пощата, а още миналата седмица ми пратиха известие, че е пристигнало писмо за мен. Аз в началото исках сама да ида да си го взема, но като видях, че това няма да стане, вчера се примирих и измолих милото да иде да ми го вземе. И то какво се оказа, подаръчето от Иренка! Преди време бях участвала в една размяна на подаръци и ето че сега моето подаръче пристигна. Толкова му се зарадвах! И как не, то е толкова красиво и в любимия ми цвят - синьо! Веднага го снимах и си го закачих на ключовете да ги краси.




Освен него в малкото пакетче имаше и една прекрасна мартеница. Отдавна не бях виждала толкова красива, може би защото вече до такава степен пазара е залят с евтини китайски боклуци, че просто рядко се намира наистина нещо красиво. Нея съм я сложила на равтчето в стаята с кравтърските неща, защото като не излизам няма как да си я закича, а е прекалено хубава да я нося в къщи. Всички в домакинството много я харесаха и само се спират от време на време да я по зяпат.



Иренке, много ти благодаря за прекрасните подаръчета!

Аз подаръчетата още вчера сутринта ги снимах, но така и не ми остана време да ги кача, защото една приятелка ми дойде на гости. Много й се зарадвах, защото вече много ми писваше затворена между четири стени.
Накрая на деня бях в толкова хубаво настроение, че седнах и сътворих цели две картички, което за последните две седмици си беше нещо като малък рекорд. Първо се захванах с картичката за предизвикателството на Рали, защото не исках всички мене да чакат или само аз да не пратя картичка. Намерих една много красива схема за куилт върху картичка и просто нямаше как да не я изпробвам. Мисля, че се получи много добре, но отне доста време докато нарежа и сглобя всички малки квадратчета и триъгълничета.



Като свърших с тази картичка нещо ме загложди и реших да си извадя една нова придобивка, която все още не бях ползвала. А именно блокчето Сладък бухал на Dovecraft. Това блокче още щом го видях и веднага го харесах. Много обичам комбинацията розово и кафяво, а и самите десени са много стилни. Та веднага измайсторих още една картичка!

5 коментара:

  1. и двете картички са много красиви и много топли,прекрасни!Бързо оздравяване и повече витамини !

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни са. И това, когато си болна, а ако беше здрава.... :-))) Бързо оздравяване.

    ОтговорИзтриване
  3. Бързо оздравяване ти пожелавам!
    Картичките са разкошни!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Оздравявай по-бързо! :) Картичките са страхотни. И аз тъкмо получих хартии със сладичкото бухалче. Дизайните са прекрасни, но на мен нещо не ми идваха никакви идеи. Благодаря ти, че ме вдъхнови с картичката си.(:

    ОтговорИзтриване
  5. Ем, дано вече си по добре.
    Радвам се, че си получила подаръчетата ми и че са ти харесали толкова много :)
    Картичките ти са разкошни :)

    ОтговорИзтриване