четвъртък, 15 февруари 2018 г.

Скрапбук размяна 2018

Привет!
Идеята е много простичка - правите едно скрапбук подаръче за вашето късметче и вие получавате едно ;) До сега се стремяхме подаръчетата да са готови и изпратени за деня на жената. Но тъй като напреднахме във времето, тази година няма да се справим до 8-ми март, но мисля, че дори със закъснение и без конкретен повод всеки ще се радва на едно скрапбук подаръче. Така че размяната ще приключи чак накрая на април.

Какви са правилата?
Тази година правилата на играта ще са малко по-различни за това четете внимателно ;) 

1. Заявявате участие - това става много лесно, просто пишете един коментар тук под този пост до 28 февруари, като добавяте и задължително актуален мейл за връзка. Може да пишете и под поста в групата, като аз ще обединя всички записани на едно място. Тъй като това е голям проект и изисква много усилия и труд, подсигурете се, че ще имате достатъчно време да се справите със задачата преди да се запишете.
За големите ентусиасти (знайте, че много ви обичам и много ви се радвам) тази година както и предишни ще имате възможност да се включите с повече от един проект (максимум 3) като трябва изрично да пишете "ще участвам с ... проекта". Естествено с колкото повече участвате, толкова повече ще получите, като аз ще се погрижа списъка да е така разбъркан, че да получавате от различни хора :)

На 1-ви ще пусна списъка с разбърканите участници и всеки ще праща на човека след него, а последният на първия.

2. Свържете се с късметчето си - след като обявя списъка трябва в 5 дневен срок да се свържете с късметчето си и да вземете неговите данни, за да знаете къде ще пращате проекта си. Вие определяте метода на пращане, като трябва да сте сигурни, че подаръчето ще стигне при получателя си в добър вид.

3. Направете проекта си - след обявяване на списъкът на 1.03, ще имате един месец да изработите скрапбук проекта си, като те ще трябва да са готови най-късно до 7 ми април. Тази година ще може да избирате между 4 категории проекти :) Както винаги - вие избирате дали да питате късметчето си какво желае или да му направите изненада. Същот така както и предишни години може да ползвате всякакви заготовки - готови тела за албумите, елементи и т.н. Не е нужно всичко да е от нула, но не може да вземете и готов проект без да добавите нищо от себе си.

Ето и изискванията за проектите, като това са общи водещи линии, но вие може да надграждате по ваше желание.

Албум

 • Албумът трябва да е с размер поне А5 или близък до него (например 16х16 см )
 • Кориците трябва да са направени от бирен картон или мукава
 • Предната и задната корица трябва да са украсени (това значи да имат поне 6 елемента - дизайнерски хартии, копчета, надпис, перли, печати, цветя и каквото още ви хрумне)
 • Трябва да има 6 листа от дебел картон или мукава 
 • Всяка страница трябва да е украсена по ваша преценка
 • Трябва да има поне две джобчета


Рецептурник

 • Трябва отново да е размер поне А5 или близък до него
 • Тялото на рецептурника трябва да е стабилно, като може да е със спирала, на халки, да е шито или лепено, но ако листите са лепени се уверете, че няма да се разпадне при често отваряне. 
 • Предната и задната корица трябва да са украсени (това значи да имат поне 6 елемента - дизайнерски хартии, копчета, надпис, перли, печати, цветя и каквото още ви хрумне)
 • Вътре трябва да сложите поне 4 разделителя (това са странички от картон, които са декорирани и съответно служат за разделяне на секциите)
 • Разделителите може да са надписани, а може да се оставят и с празни етикетчета, ако не сте сигурни какво ще иска късметчето ви
 • Рецептурника трябва да е поне с 60 листа, като те може да са тънка хартия или картон по ваше желание 

Органайзер

 • Трябва отново да е размер поне А5 или близък до него
 • Тялото на органайзера трябва да е стабилно, като може да е със спирала, на халки, да е шито или лепено, но ако листите са лепени се уверете, че няма да се разпадне при често отваряне. 
 • Трябва да има някакъв тип закопчалка или панделка, която да го завързва. Закопчалката може да е магнитна, може да е ластик или друго по ваша преценка 
 • Предната и задната корица трябва да са украсени, като тук декорацията може да е минимална, за да е удобно органайзерът да се носи в чанта
 • Вътре трябва да сложите някакъв тип календар, като не е нужно да има на всяка страница, може да е само в началото или края на органайзера
 • Вътре трябва да сложите поне 5 разделителя (това са странички от картон, които са декорирани и съответно служат за разделяне на секциите)
 • Разделителите може да са надписани (например дългосрочни задачи, списъци, важни бележки и т.н.), а може да се оставят и с празни етикетчета, ако не сте сигурни какво ще иска късметчето ви
 • Органайзерът трябва да е поне с 60 листа, като те може да са тънка хартия или картон по ваше желание и не е нужно да са декорирани
Junk Journal

 • Трябва отново да е размер поне А5 или близък до него
 • Тялото трябва да е стабилно, като може да е със спирала или да е шито 
 • Може да е на всякаква тема 
 • Може да ползвате като стари материали, така и нови, в зависимост от темата, която искате да направите
 • Предната и задната корица трябва да са украсени
 • Вътре трябва да сложите поне 16 страници, като всяка трябва да е различна 
 • Страниците може да са направени от картон, дизайнерска хартия, рециклирани материали като торбички и пощенски пликове и т.н.
 • За вдъхновение може да разгледате тук
4. Отчет - да, знам, че това звучи малко като гестапо, но се надявам, че така ще предотвратим разочарованията. Та идеята е, че в момента, в който сте готови с проекта си ми пращате снимки на лично във Фейсбук или на мейла: milena_jordanova@abv.bg. Ако до края на март не сте ми писали, аз ще ви потърся (как звучи само), за да може до края на срока да съм получила потвърждение от всички, че са готови с проектите си. Ако до 8ми април не съм успяла да се свържа с вас или проекта ви не е готов, ще отпаднете от списъка и човка преди вас ще прати подаръчето си на вашето късметче. 

5. Поправка на списъка - ако се налага на 9 ти ще публикувам обновения списък, като от него ще са отпаднали хората, които не са готови с проектите си. аз ще имам грижата да се свържа с хората, които директно се засягат от промените, за да може да е максимално удобно

6. Изпращане - от 9ти ще имате време до 22 ри април, за да изпратите подаръчето си на вашето късметче. Сложила съм този срок нарочно, за да имате възможност, ако искате да предадете лично подаръчето си на Националната среща (това разбира се, ако късметчето ви също ще присъства на срещата). Специално обръщам внимание, че може да пращате проектите си чак след 9 ти април, без значение кога сте готови. Тоест, дори да сте готови с проекта си до края на февруари (защото може да прецените да направите подаръка си от рано) ще ви помоля да изчакате с пращането, в случай че се наложат промени на списъка. 


В размяната могат да се включат всички, без значение дали са начинаещи или напреднали. В тази връзка искам отново да напомня две неща. Първо - не забравяйте, че това ще е подарък за някоя мила крафтърка, така че му отделете нужното време и любов и го направете като нещо, което вие самата бихте се радвали да получите. Второ - това не е конкурс - всеки работи според възможностите си и вие трябва да оцените усилията на човека, който е направил това подаръче за вас, дори то да не е във вашия стил.

21 коментара:

 1. Участвам. borianayordanova@abv.bg
  И съм първа от записалите се. Може би първа ще си получа подаръка. Приятен ден, момичета.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Девета си, просто повечето хора през Фейса се записаха този път : )

   Изтриване
 2. Участвам. Да видим късметчето ми какво ще иска. laliana@yahoo.com

  ОтговорИзтриване
 3. участвам с удоволствие petya_tomova@abv.bg

  ОтговорИзтриване
 4. МАРИЯ КАДРЕВА
  KADREVA@START.BG

  ОтговорИзтриване
 5. Много полезна информация, поздравления. Актуална ли е?

  Денонощна пътна помощ Русе

  ОтговорИзтриване
 6. Много интересна информация, поздравления.

  ОтговорИзтриване
 7. Я здесь, чтобы поделиться свидетельством того, что для меня сделала хорошая надежная кредитная компания, я из России, и я прекрасная мать троих детей. Я потеряла свои средства, пытаясь получить кредит на расширение моей компании вечнозеленой группы это было так тяжело для меня и моих детей, что я пошел в Интернет, чтобы получить помощь по ссуде, вся надежда была потеряна до тех пор, пока в один роковой день я не встретил своего друга, который недавно получил ссуду от очень честного человека, мистера Бенджамина. она познакомила меня с этим честным кредитным специалистом, г-ном. Бенджамин, который помог мне получить ссуду в течение 5 рабочих дней, я навсегда буду благодарен мистеру Бенджамину за то, что он помог мне снова встать на ноги. вы можете связаться с мистером Бенджамином по электронной почте: 247officedept@gmail.com они не знают, что я делаю это для них, но мне просто нужно это сделать, потому что есть много людей, которые нуждаются в помощи по кредиту, пожалуйста, приходите этот честный человек, и вы тоже можете быть в безопасности .whatsapp: (+ 1 989-394-3740)

  ОтговорИзтриване
 8. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. da21b7ba5eb8af6ea3508e35e302b85e
  website kurma
  website kurma
  sms onay

  ОтговорИзтриване
 9. Thank you for your explanation, very good content. f12b6c13093ab227291b69e5eeb88499
  altın dedektörü

  ОтговорИзтриване