неделя, 17 февруари 2013 г.

Още изненади в Забава с АТС!

Здравейте, приятели!

Искам първо да кажа, че страхотно много ме трогнахте и много ви благодаря, че се включихте в моята игра! Когато стратирах Забава с АТС, много се притеснявах, че идеята ще ви се стори странна и няма да ви хареса. Аз си мислех, че ще се включат 15-20 човека и си правех даже сметка, че ако в най-добрия случай се включат 30 човека ще съм много горда. А то какво стана, до този момент вече вървим към 60 участника!!! Не мога да ви опиша колко съм щастлива от това и колко много ме зарадвахте. Наистина съм доволна, че тази идея така много ви допадна. Още повече съм доволна от факта, че накрая ще имам АТС-та от толкова много талантливи крафтъри :)  А ако още не сте се включили, все още имате време да дойдете и да се забавлявате с нас! Както е казал един велик философ на име Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" :)))

Тези дни съм затрупана с работа по тефтера и АТС-тата, но толкова ми се искаше да направя нещо за вас, един вид да ви благодаря, за това, че се включихте. Много от вас казаха, че за пръв път ще правят АТС и мен ми се прищя да помогна с каквото мога, за да ви улесня и ида ви е още по-забавно. И както не ми оставаше и секунда свободна, реших да ви направя клипче. Правя клипчета вече от години и съм свикнала. Или поне така си мислех... Да, свикнала съм да говоря що годе нормално пред камера, обикновено дори не повтарям клипчета, но това беше преди. Преди, когато бях в магазина, на спокойствие, без някой да ме разсейва и Рали седеше зад камерата и следеше всичко да е ОК и правеше корекции при нужда на място. Всичко беше готова за има няма 20 минути. Та си викам аз, ще отделя половин час и ще ви направя едно клипче. Нямах и грам идея колко реално ще ми отнеме. Сега да видите в какъв филм се хвърлих!!!
 Първо, аз нямам камера, а супер обикновен фотоапарат. Милият, прави каквото може, но паметта му е малка. Та се наложи да снимам на части и всяка част да качвам и изтривам, за да освободя място за следващата.
Следващ проблем, нямам статив! Нищо, скълъпих една стойка с подръчни материали, но тя съвсем не е идеална, та в кадър се озоваха и сума ти излишни елементи.
Добре, до тук на хартия всичко изглеждаше добре. Сега само ми оставаше да снимам и готово. Да, ама не! През цялото време до мен детето си играе, за да мога да я наблюдавам. Тъкмо привършвам с една част и тя се разреве или докопа нещо, което не трябва и хайде от начало. Да кажем, че на 20-тия опит се отказах звуковият ми фон да е абсолютно чист, та е пълно с бебешко гукане, "бърборене" и разни други работи. Нищо, нали поне ми се разбира... Та и това дпеживях. Добре ама аз съм толкова разсеяна, мисля за 1000 неща едновременно, че си забравям да си взема пудрата за ембосинг или лепилото ми е свършило или листчето за декорация ми е твърде късо. Абе ужас! Хайде снимай 50 пъти. И накрая след цял ден снимки, аз сядам да гледам какво съм направила и какво мислите виждам?! Една рошава черна коса! О, да! 90% от клипчетата бяха с моята красива главица на 3/4 от екрана. Идеше ми да се застрелям! Но аз съм голям инат и ето, че днес пак снимах всичко из начале и най-накрая получих нещо, което да кажем, че ставаше.
Стигнахме и до финалният проблем. Аз никога не съм работила с програми за обработка на видео файлове. Е, нямаше това да ме спре я! Все пак щом мога да правя сложни софтуерни решения за медицински цели, една такава програма ли щеше да ми се опре! Оказа се, че неволята учи и аз доста бързо се научих да боравя с програмата. Даже като съших клипчетата, направих и заглавие и финал.
Честно казано, клипчето е под всякаква критика, за което искрено моля да ме извините! Но поне началото и каря ми станаха страхотни! Аз поне много си ги харесва. А ако някой се интересува мога да направя и кратко уроче как да работите с Movie Maker. Но като си ви знам какви сте талантливи, сигурно вече работите с тази програма на професионално ниво и за това реших да не ви отекчавам с подобни работи.
Все пак се надявам, че въпреки лошото качество нещо ми се разбира и ще ви бъде полезно :)

След това дълго встъпление, ето и самото клипче. Много ще се радвам, ако споделите вашите впечатления и мнения за него. А ако имате въпроси с удоволствие ще ви отговоря!


Ето и готовото АТС:



И накрая искам да отделя малко време и да ви споделя една прекрасна инициатива на Деси за размяна на АТС по тема, която този месец е АТС в червено или валентинка. Много ми харесатова, че всеки месец има нова тема и ново предизвикателство към нас. Надявам се и вие да се включите, защото моето малко червено АТС си търси добър и любящ дом, в който да се настани :)))

Прекрасен ден от мен
Ем

7 коментара:

  1. Неуморна си, Ем. Много хубаво клипче е станало, ако искаш да знаеш. Каквото си трябва - се вижда перфектно. Много полезно и красиво. Браво и благодаря за търпението, с което си направила това за нас. :)ххх

    ОтговорИзтриване
  2. До сега не съм правила ATC И клипчето ти ми бе много интересно и ми даде основни насоки.Може би в процес на изработване ще има какво да питам и тогава ще се възползвам от съветите ти:)Поздрави и благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Мила Ем,
    Много благодаря за сърдечността, отзивчивостта, старанието и търпението, които си вложила за да ни пообучиш нас начинаещите. Клипчето е изключително полезно и аз лично научих много нови неща как се правят. Особено съм признателна, че показа как се прави гърба - признавам си беше повече от загадка за мен...
    Още веднъж много благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ем, чудесно е и клипчето, и самите АТС-ки, нямам търпение да пуснеш тефтера с АТС-ките, за да ги видя наживо тези твои красоти!

    ОтговорИзтриване
  5. Ем, благодаря за клипчето. И за мен като начинаеща беше много полезно. Не съм правила до сега ATC и се вълнувам доста. Благодаря от сърце и на малкото съкровище, което позволи на мама да ни спретне това уроче :* Целувки, Роси :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ха-ха, Ем, точно като теб и аз си закръглих размерите! Сега ще погледна и идеята за размяна, че в бързината съм пропуснала. Изключително приятно ми бе да изгледам и клипчето, смятам, че и в домашни условия си се справила чудисно, а да не говорим колко драго ми бе да чуя и Ели. Поздрави и усмивки и на двете ви!

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересно и полезно клипче. Браво за старанието, търпението и професионализма, с който си го направила! Нямам търпение да започне забавата!!!

    ОтговорИзтриване