петък, 16 октомври 2015 г.

Как да си направим воден знак без Photoshop

Привет!
Днес съм ви подготвила едно уроче, за което получих много питания. Ще ви покажа как много бързо и лесно да си направите воден знак като ползвате безплатна онлайн програма. Не е нужно да имате Photoshop, за да си направите воден знак, който да слагате на снимките си. С Picmonkey нещата стават много лесно. По принцип сайтът е създаден за обработка на снимки (пишете, ако искате да ви покажа отделно клипче за това как да обработвате снимките си с нея) и не изисква регистрация. Просто влизате, качвате снимката и работите. Но с малко повече ровене и експерименти се оказа, че е идеален за създаване на воден знак. Естествено има ограничения, но въпреки това мисля, че се получават доста добри резултати.
След като водния ви знак е готов, може да го поставяте върху снимките си с Photoshop, което определено е по-добрия вариант, защото дава възможност за повече опции. Но ако нямате Photoshop, аз естествено ще ви покажа и тук как да се справите без него. Ще го заместим с IrfanVIew. Това е безплатен софтуер за корекции на снимки. Той е много компактен и няма да отнеме много от оперативната памет на компютъра ви. С него могат да се обработват снимки, да се правят корекции по осветеността или контраста им и много още. Ние ще го ползваме за да наложим водния знак на снимките си.
Надявам се, че това ще ви е полезно! Приятно гледане :)



А ето и как изглежда водният знак, който направих.




Направих и още един примерен модел, но възможностите са безброй!



Ако имате някакви въпроси или нещо не е станало ясно, може да питате както тук така и във Фб групата. Аз ще се постарая да отговоря максимално бързо! Ще се радвам да чуя и вашите коментари - дали ви е било полезно и ще пробвате ли да си направите воден знак по този начин?

Толкова за днес от мен
Гуш
Ем





3 коментара:

  1. Ем, ти си злато. Урока ми беше изключително полезен :*

    ОтговорИзтриване
  2. Ем, ти си злато. Урока ми беше изключително полезен :*

    ОтговорИзтриване
  3. Програмата вече е платена :( какъв анакаог сега???

    ОтговорИзтриване