неделя, 12 май 2013 г.

Страничка първа - юли

Привет от мен!

Колкото по-хубаво е времето на вън, толкова по-малко ми остава свободно време за разходки из блоговете и писане на публикации. Почти не ми беше оставало време да майсторя тези дни. Но в момента, в които получих новите си хартии, просто нямаше как да не седна и да майторя. Те буквално ме викаха на бюрото :))) Тези хартии съм си ги харесала още от месеци назад и все им се каня, все нещо става и не стигам до тях. Но ето, че сега с малко помощ от приятел се сдобих с така мечтаното блокче. Когато човек го види за първи път ще си каже "Това пък за какво ми е?", защото то е много специфично и на пръв поглед трудно приложимо в проектите ни. Това блокче те предизвиква да развихриш въображението си и да погледнеш нещата от горе, да имаш план! А аз имах план... и то какъв! Още преди детенце да се роди й бях купила един прекрасен албум за скрапбук странички. Нали ме знаете как обичам скрапбукинга?! Намислих си, че ще направя дневник на малката, подобно на тези които се продават по книжарниците, само че съставен от скрапбук странички. Та взех си аз този празен албум и го скътах за деня, когато ще му дойде реда. Но все не стигах до него, просто нямах вдъхновение, а и бях затрупана с други проекти. И ето, че се появиха тези хартии. В момента, в които видях тази колекция вече знаех какво ще направя с нея. По една скрапбук страничка за всеки месец от първата годинка на Елито. В началото малко се притеснявах, защото тези хартии са доста старинен стил и много специфични, но се оказаха идеални за случая!
В началото мислех да са една страничка с няколко снимки от съответния месец. Но като видях хартиите ми стана жал да ги залепя и да скрия задната страна, която е толкова красива. И тогава ми хрумна да направя капаче. Идеално решение! Хем има място за повече снимки, хем оползотворявам напълно хартиите.
Като ме удари една муза... вчера съм седяла до 4 и 30 през нощта, за да довърша страничката. И ето я и нея, първата от моята серия с месеци.


Разбира се, започваме с юли и снимки от изписването ни от болницата. Направих специално едно малко календарче, пак с помощта на прекрасните хартии на График 45 и отбелязах щастливата дата :)


Както ви казах, целия панел се вдига като едно голямо капаче и отдолу ни чака още една снимка от родилното, както и цял простор пране.


И накрая едно малко спящо бебе.


Тук направих местенца за тагове на които да запиша разни важни моменти и спомени от този месец.  Използвах комплекта за брадс и два различки вида дизайнерска хартия, за да направя украшенияата, които да прикрепят таговете


На снимката сложих едно много симпатично надписче изрязано пак от тези хартии, а в горния ъгъл съм залепила една марка с раче. Голям късмет се оказа, че имаха марка точно с нашата зодия! 


Е, това е от мен за днес! Скрапбук страничката директно отива в прекрасното предизвикателство на Петя при Картичкофуриите :), както и при:
Lili's Little Fairies - Anything but a Card
Crafty Creations - #221 Something old, something new - my Graphic 45 papers are new and the photos are nearly a year old
Creative Moments - #16 Brads - I've used two of the bards from Papermania's brad making kit
Stamp n Doodle - Distressed - I've distress the edges of the paper with Fired brick distress ink

Прекрасно изкарване на слънчевата неделя
Гуш
Ем








23 коментара:

  1. Чудесна, оригиналана и много прекрасна, Ем. Трогна ме силно. А тези малки изненадки, които изкачат от всякъде са просто великолепни. Голямо браво - страхотна и отново "мащабна" работа си захванала :)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали ме знаеш, дай ми грандиозни проекти, когато имам най-малко време и само гледай какво става :)

      Изтриване
  2. Страхотна първа страничка,Ем, толкова обичам малките скътани символики :-) Браво!С нетърпение ще очаквам следващиата страничка.И аз имах намерение на моето момче да направя нещо подобно, но все не ми оставаше време ,а той вече стана на 2 ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи ще имаш още повече материал за действие :))) Според мен е прекрасен начин да запазиш най-важните спомени от детските години, а и един ден мисля че ще им се хареса много

      Изтриване
  3. Beautiful card, so much detail!
    Thanks so much for sharing it with us at Milk Coffee.

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно начало на албумчето! Всичко е на мястото си и е толкова изпипано. И аз отдавна се каня да направя едно общо албумче на двете си внучки /втората е родена на същата дата - 5 юли /, приготвила съм и албумче във форма на кекс, но все още не съм стигнала до конкретни решения. Сега като следя раждането на твоите странички, дано да получа вдъхновение и започна да реализирам идеята си !!!
    Още веднъж поздравления за първата страничка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ще се радвам да видя твоето албумче! Дано наистина успееш да намери вдъхновението, което да роди идеята за него :) Като децата са две ще е двойно по-забавно :)))

      Изтриване
  5. Ох, неустоима е тази първа страничка. И уж е дан,а крие толкова много тайни места в себе си, че наистина може да си спомниш целия първи месец с нея. Прекрасна е, Ем!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А за това толкова се радвам на тая идея, може да побере доста спомени в себе си, а все пак е компактна и ми влиза в страницата на албума.

      Изтриване
  6. Наистина е приказна, Ем, както и твоето вдъхновение - малката принцеса.

    ОтговорИзтриване
  7. Леле, Ем, страхотен проект! И до 4:30 - ти спала ли си изобщо?! :)) Пожелавам ти да го завършиш с удоволствие и да остане много прекрасен спомен за детенцето. И на мен ми се върти идеята да направя албумче на моето 2 годишно момченце, ама докато се наканя и ми дойде музата сигурно ще тръгне в първи клас ;) Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Естествено че спах, между 4 и 30 и 8, виждаш ли колко много :)))
      виж сега, ако го почнеш чак тогава, ще си натрупала още повече прекрасни спомени ;) А те децата докато не станат поне на 20 не могат да го оценят истински, така че имаш време

      Изтриване
  8. Ох, Ем - за мен ти си царицата на скрапбукинга - правиш невероятни страници и дори се изненадах, че вече не си направила поне 2 албума с такива ;))) Прекрасен проект!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Танче! Не знам дали съм царица, но определено ми доставя огромно удоволствие!

      Изтриване
  9. This is a great make for our theme this week, but please remember that you need to include a Lili of the Valley image to enter in to the Lili's Little Fairies challenge.

    Thanks for showing your lovely work though.

    Sharon x (DT)

    ОтговорИзтриване
  10. Е, страхотни сте, страхотна е и Еличка, и ти си страхотна с това начало на албумчето!
    И аз съм голям фен на комплекта за брадс, междудругото.
    Благодаря ти,че се включи в предизвикателството на Milk Coffee !
    Прегръдки!
    Кали

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз заради тебе се включих, понеже видях твоята прекрасна картичка вдъхновение и още тогава си намислих непременно да направя нещо за там :)))

      Изтриване
  11. Наистина прекрасна картичка, със всичките детайли от лява и от дясно, пресъздаден един красив спомен, наистина много красива!

    ОтговорИзтриване
  12. Great idea, thanks for sharing with us at Stamp N Doodle.
    Hugs, Jill

    ОтговорИзтриване
  13. This is a really great layout! Love the colors you have used to showcase these cute pictures!

    Thanks for joining at Delicious doodles challenges. Hope you will join us next time. DT Crafting Vicky

    ОтговорИзтриване
  14. What a lovely scrapbook layout you have made here which fits perfectly the Delicious Doodles Challenge this week of “anything but a card”. Thank you for entering and best wishes in the draw. Kym (Delicious Doodles Challenge Blog Design Team Member)

    ОтговорИзтриване
  15. Beautiful LO!Thanks for joining us at Milkcoffee stamps.

    ОтговорИзтриване
  16. Your layout is absolutely gorgeous! Thank you for joining in our 7 Kids College Fund Challenge. Hugs, Rosie

    ОтговорИзтриване