вторник, 25 октомври 2011 г.

Златна есен

Много обичам есента! Толкова красив сезон, наситен с толкова хубави цветове и картини... Сега, в забързаното ми ежедневие не ми остава време да седна и да се полюбувам на красотата около мен. В последно време съм се вглъбила в ремонти, изолации и какво ли още не. Вече дори не ми остава време да творя толкова много като преди, нито пък силите и желанието, които изисква това хоби. Всичките ми материали отново са събрани на дена планина в хола и очакват деня, в който ще им бъде намерено подходящо място. Работната ми маса е затрупана с документи и хартии, а пък единственият стол в момента приютява голяма част от гардероба ни...
Това е сега, преди няколко седмици не беше така и тогава седях и работех по цяла нощ над масата и всички печати и хартийки пръснати около мен. Тогава сътворих и тази картичка. Тя е за един много специален човек - моята най-стара приятелка (и нямам предвид на години). С Ивето сме приятелки още от началното училище, когато бяхме в един клас и аз й помагах по английски, а тя на мен по география. Винаги сме си помагали и винаги сме били готови да направим всичко една за друга. Когато тя имаше тежък период преди няколко години аз всяка вечер ходех у тях. Стоях с часове наред, просто да си говорим, за да има компания и да не е сама. После, когато започна тежките изпити по органична химия аз винаги бях на среща да помагам със сложните задачи. А сега в този "интересен" период Ивето е на среща да ми помага. Идваше и ми носеше на крака разни задачки, които трябваше да свърша, а нямах време. Разкарвах я три пъти до Красно село, за да ми вземе едни документи за НОЙ. Веднъж даже ми донесе готвено ядене, да не съм се била мъчела тепърва да готвя. И след всичко това аз реших, че просто няма как и трябва да й направя една благодарствена картичка. И ето я и нея! С любимият ми фонов печат и страхотен есенен привкус. Днес й я дадох, 5 минути преди да замина за работа (тя дойде, за да има човек в нас, ако майсторите подранят, а милото още не се е върнал от нощна смяна). Тя толкова й се зарадва, сякаш беше златна! А не е нищо особено, но е правена с много любов!



18 коментара:

  1. Ем, точно това, че е правена с много любов, прави картичката ти наистина златна. Прекрасна е до последния детайл!
    Приятелите, истинските приятели са нещо много ценно и човек не бива да спира да показва колко много държи на тях. Радвам се, че двете с Ивето имате такава силна връзка и че годините не са я прекършили, а напротив - заздравили са я още повече.

    ОтговорИзтриване
  2. Ем,толкова е сърдечен и мил поста ти,обичам да чета,за първопричината ,а твоята е толкова мила,човечна и обична.Живота е пълен,когато има приятел до теб,пожелавам ти да съхраните тези чуства,а ти да имаш поводите за още такива СЪВЪРШЕНСТВА...
    Зареди ме с толкова топли и мили емоции тази сутрин ,благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна, есенна и много, много топла картичка! Личи си, че е правена с много чувство и емоция за любим човек! Няма нищо излишно , всеки детайл е перфектно изпипан! Фоновият печат е наистина много красив, много ми хареса и листото. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Ем, ти си имаш съкровище! С това малко хора могат да се похвалят.Но за да ти бъде тя такава приятелка, значи ти също си прекрасен човек! И емоцията на сутришната случка е нормална за истинските хора!Да посрещат малките жестове - с огромна и осъзната благодарност!!!
    А картичката си заслужава овациите! С невероятно излъчваща обич визия!

    ОтговорИзтриване
  5. Картичката е страхотна! А още по- хубаво е, че имаш такива приятели, които са готови на всичко за теб :-)

    Гушшшш

    ОтговорИзтриване
  6. Ем, с огромно удоволствие прочетох публикацията ти и ми стана едно такова хубаво на душичката, защото разбрах, че истинско приятелство все още съществува! А това е прекрасно! Пожелавам ти да го запазите все такова дълги, дълги години още!
    А картичката ти е специална, най-прекрасната, която може да направиш за една истинска приятелка, за да й покажеш, просто ей така, колко много оценяваш нейната помощ, колко ти е приятно да сте приятелки, колко е хубаво взаимно да си помагате! Прекрасна е!

    ОтговорИзтриване
  7. Много красива картичка, а това, че е правена к любов за специален човек я прави още по-хубава.

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасно е да имаш такъв приятел до теб!Картичката е прекрасна,толкова красива и златна!

    ОтговорИзтриване
  9. Златна картичка, за златен човек! Щастливка си с такава приятелка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Прелестната картичка, която си измайсторила е най-красивото продължение на вашата приказка!

    ОтговорИзтриване
  11. Мерси, много момичета! Страшно ме трогнахте!

    ОтговорИзтриване
  12. Ем толкова мил жест си направила и съм сигурна че много се е зарадвала твоята приятелка.Дай Боже повече такива хора като теб (и твоята приятелка).А картичката е вълшебна!Поздрави

    ОтговорИзтриване
  13. Винаги съм смятала, че когато нещо е изработено с внимание и любов за някого, то винаги е специално.Страхотно е, че имаш такава приятелка. :) Прекрасна картичка си й направила.

    ОтговорИзтриване
  14. Хубаво е когато имаме поне един златен приятел!Радвам се за вас и вашите златни отношения!
    А що се отнася до картичката какво да кажа"разкош в златно есенни цветове"!

    ОтговорИзтриване
  15. Прекрасно есенно настроение и топло послание в един само жест, но какъв! Истинските приятели го заслужават и оценят! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Страхотен подарък за страхотен човек!
    Поздравления и за картичката, която всъщност е много красива, и за истинското ви приятелство с Ивето!

    ОтговорИзтриване
  17. Много сте мили, момичета! Мерси от сърце за прекрасните думи и за това, че се отбихте тук и сте отделили малко от забързаното ежеднавие, за да споделите усещанията си от моята картичка!

    ОтговорИзтриване
  18. Страхотна есенна картичка, Ем!
    Моля те изпрати ми адреса си на ani_arts@abv.bg за коледната размяна...
    Ани

    ОтговорИзтриване