четвъртък, 5 май 2011 г.

Рози от дантела

Ето че пак се заринах в работа и учене и пак не остана време за блога. Не че не правя картички, винаги намирам време за хобито, то ме успокоява, не че не ги снимам, просто винаги когато се стигне до публикуването изкачат куп други неща и публикуването в блога отива на заден план. И все си повтарям, че това е моментно и като имам повече време ще пиша. Лошото е, че повече време рядко имам и напоследък става още по-малко. Защото вместо да отмятам задачи си създавам нови... Явно съм си просто такава.
Но въпреки, че не пиша напоследък все по-често експериментирам в картичките си и пробвам разни нови неща. Едно от тези нови неща бяха именно дантелените рози. Гледам ги от много време насам и все ми е мерак да пробвам да направя една, защото изглеждат толкова стилно и нежно. И ето, че възможността сама се представи във формата на предизвикателството, което Гери ни отправи тази седмица.
Естествено, както винаги аз всичко правя в последния момент, въпреки че си бях намислила тези цветя от седмици. Но така се получи, че ме завъртяха лекциите и работата и всичко и изведнъж стана време да си покажем картичките, а моята естествено не е готова... Което се оказа по-лошо, нямах и подходяща дантела. Та в последния момент Рали ми намери едно парче бяла дантела.
И седя си аз с бялата дантела и си я гледам и нещо не ми харесва. Не че бялото е лош цвят, просто в този конкретен случай нещо не ме грабна. Вече минава полунощ и аз още нито съм готова с картичката, нито поне съм си легнала да се наспя пък на сутринта бодра бодра да я довърша. И тогава ми хрумна да оцветя дантелата с дистрес мастило. Някъде бях гледала клипче как Тим боядисва панделки и дантели с дистрес и реших и аз да пробвам. Извадих си Счупения порцелан и като почнах да я мажа тази дантела... Цялата ми работна дъска стана синя, ръцете ми до китки бяха толкова сини, че направо чернееха, но аз бях толкова щастлива. Толкова хубаво се получи тази дантела! Дори за не очаквах да стане толкова добре и така хубаво да се оцвети. После естествено сън не ме хвана докато не направих и цветята, а те се оказаха много лесни за изработка.
И ето как се роди тази картичка...

7 коментара:

  1. Резултатът е прекрасен!Цветът е станал много хубав-един от любимите ми.

    ОтговорИзтриване
  2. Какви богати и наситено сини рози! Цветът е просто уникален! Понякога най - хубавите картички стават точно в последния момент. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ем, направо се влюбих в тези цветя. Точно тази вечер правих такива, но... никак не приличат на твоите.
    Цветът е станал много хубав. Бях забравила за това приложение на дистрес мастилата.Благодаря, че ми припомни. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен резултат,толкова стилна картичка,чудесна е!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни са розите! Сега ми хрумва, че с по- "китна" дантела в яркожълто или оранжево, могат да се получат и чудесни хризантеми :))
    Много елегантна картичка!

    ОтговорИзтриване