четвъртък, 10 март 2011 г.

Tri shutter card

От много време съм хвърлила око на този тип картичка, но все не намирах време да се хвана и да направя една такава. Тя изглежда много трудоемка като сгъване, но това става за 2 минути, ако имаш тример и приставка за сгъвки. Самата схемичка на картичката я има в най-различни варианти в нета, а има и много подробни клипчета как да се изработи. Не това ми беше проблема. Проблема ми е, че аз не съм свикнала да използвам повече от една дизайнерска хартия, много рядко две, а тук използвах цели три типа! И трябва да ви кажа, че тази картичка я правих 4 часа, което си е рекордно за мен, защото напоследък на картичка отделям максимум час и то ако е нещо много сложно. Пак малко време я правих, защото поне като хвана едно блокче като Сладкия бухал и всички хартии си отиват една с друга, просто трябваше да си избера конкретната комбинация. Много е лошо да си Близнаци, вечно се колебаеш за всичко... После се оказа, че нито един от моите 5 вида розови картони си подхожда с това конкретно розово, защото то има малко лилав намек и се бие с всичко що е бонбонено. И тогава открих приложение на двустранните дизайнерски хартии. Винаги съм се чудила, защо са ти хартии с едноцветен десен, като такива можеш да си вземеш отделно, без да се водят специални и дизайнерски. Тези който са двустранни и от двете страни са различни дизайни ги разбирам, защото така имаш по-голямо разнообразие дизайнерски хартии. Но защо са ти едноцветните страни?! Чак след като почнах тази картичка разбрах защо. Понякога просто нямаш подходящ едноцветен картон, който да съчетаеш с дизайна на хартията и в тези случай ползваш едноцветната страна на двустранните листа. Много ми беше жал за дизайна от другата страна, но пък си заслужаваше! Много съм доволна как стана! Определено ще ползвам този тип сгъване и за в бъдеще :)





15 коментара:

  1. Емчо картичката е толкова нежна и прекрасна:))))Не съжалявай за дизайна на хартията,която ще остане скрита,защото така се е получило перфектно:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна картичка! В една от любимите ми комбинации! Мисля,че четирите часа труд определено са си стрували! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Никога не съм опитвала да правя такава картичка. Твоята е прекрасна! Много ефектна се е поучила.

    ОтговорИзтриване
  4. прекрасна и съвършена изработка

    ОтговорИзтриване
  5. Чудна е - цветове, изработка.. всичко е страхотно!

    ОтговорИзтриване
  6. Уникална е! Попадала съм на уроци за този тип картичка, но размерите все са в инчове и някак си все не ми се получават като ги обръщам в сантиметри.

    ОтговорИзтриване
  7. Много е красива, Ем! Изключително нежна и фина! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Докато чакаме с нетърпение следващата ти публикация, може да погледнеш тук - http://cvetyland.blogspot.com/2011/03/blog-post_21.html. Според една инициатива твоят блог е сред 15-те избрани от мен за награждаване и там ще разбереш повече :)

    ОтговорИзтриване
  9. Ем това е от мен:http://ivetfantasy.blogspot.com/2011/03/blog-post_22.html

    ОтговорИзтриване
  10. Мисля, че правиш невероятни неща!!! Ето и наградка от мен:))

    http://creations-marta.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  11. Очень красивая и трудоёмкая работа!
    Результат восхищает!

    ОтговорИзтриване
  12. Великолепна е картичката!
    Аз също давам награда за блог: http://mi6o-boxo.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

    ОтговорИзтриване